Physiology at Wageningen University | Flashcards & Summaries

Select your language

Suggested languages for you:
Log In Start studying!

Lernmaterialien für physiology an der Wageningen University

Greife auf kostenlose Karteikarten, Zusammenfassungen, Übungsaufgaben und Altklausuren für deinen physiology Kurs an der Wageningen University zu.

TESTE DEIN WISSEN


what is the dogma of digestion and absorption
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

food and body characterised by same building blocks

polymeric food is broken down to monomers and absobed

monomers used to form polymers in body

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN


what does insulin increase in adipose tissue
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

glucose import 

fatty acid synthesis


Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what is the breakdown of energy


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

gross energy-->digestible energy--->metabolisable energy---> net energy

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what happens in luminal digestion


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

in the small intestine pancrtrypsin chymotrypsin and carboxypeptidases cleave proteins to oligopeptides and amino acids

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what is gross energy


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

all of the energy available in food

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what are accesory digestive organs


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

teeth tongue

liver

pancreas 

gall bladder


Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what is the post absorbtive phase

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

right before eating a meal

energy input lower than energy need

this promotes mobilisation

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what are the digestive enzymes in the small intestine


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

pancreatic lipase

trypsin

amylase

phospholipase

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

which dietary molecules result in formation of pyruvate

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

ketogenic amino acids glucose and lactic acid

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN


what is a respiratory quotient
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

CO2/O2

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what are the general order of digestion of starch

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
  1. in the mouth (saliva)
  2. in the stomach (amylase keeps digesting bolus, chrning helps mechanically)
  3. small intestine- pancreatic amylase breaks down polysacharides to disacharides like maltose
  4. brush border- maltase breaks down maltose to glucose monomers
  5. absorbtion- through glucose transporters (ATP) glucose is brought in. other sugars like lactose can diffuse passively.
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

what is maltose

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

1-4 alpha glucose dimer

Lösung ausblenden
  • 5363 Karteikarten
  • 81 Studierende
  • 19 Lernmaterialien

Beispielhafte Karteikarten für deinen physiology Kurs an der Wageningen University - von Kommilitonen auf StudySmarter erstellt!

Q:


what is the dogma of digestion and absorption
A:

food and body characterised by same building blocks

polymeric food is broken down to monomers and absobed

monomers used to form polymers in body

Q:


what does insulin increase in adipose tissue
A:

glucose import 

fatty acid synthesis


Q:

what is the breakdown of energy


A:

gross energy-->digestible energy--->metabolisable energy---> net energy

Q:

what happens in luminal digestion


A:

in the small intestine pancrtrypsin chymotrypsin and carboxypeptidases cleave proteins to oligopeptides and amino acids

Q:

what is gross energy


A:

all of the energy available in food

Mehr Karteikarten anzeigen
Q:

what are accesory digestive organs


A:

teeth tongue

liver

pancreas 

gall bladder


Q:

what is the post absorbtive phase

A:

right before eating a meal

energy input lower than energy need

this promotes mobilisation

Q:

what are the digestive enzymes in the small intestine


A:

pancreatic lipase

trypsin

amylase

phospholipase

Q:

which dietary molecules result in formation of pyruvate

A:

ketogenic amino acids glucose and lactic acid

Q:


what is a respiratory quotient
A:

CO2/O2

Q:

what are the general order of digestion of starch

A:
  1. in the mouth (saliva)
  2. in the stomach (amylase keeps digesting bolus, chrning helps mechanically)
  3. small intestine- pancreatic amylase breaks down polysacharides to disacharides like maltose
  4. brush border- maltase breaks down maltose to glucose monomers
  5. absorbtion- through glucose transporters (ATP) glucose is brought in. other sugars like lactose can diffuse passively.
Q:

what is maltose

A:

1-4 alpha glucose dimer

physiology

Erstelle und finde Lernmaterialien auf StudySmarter.

Greife kostenlos auf tausende geteilte Karteikarten, Zusammenfassungen, Altklausuren und mehr zu.

Jetzt loslegen

Das sind die beliebtesten physiology Kurse im gesamten StudySmarter Universum

Physiology

Cardiff University

Zum Kurs
Physiology

Central University of Technology, Free State

Zum Kurs
Physiology

Alexandria University

Zum Kurs
PHYSIOLOGY

Centro Escolar University

Zum Kurs
PHYSIOLOGY

University of Benin

Zum Kurs

Die all-in-one Lernapp für Studierende

Greife auf Millionen geteilter Lernmaterialien der StudySmarter Community zu
Kostenlos anmelden physiology
Erstelle Karteikarten und Zusammenfassungen mit den StudySmarter Tools
Kostenlos loslegen physiology