Fermentation at University Of San Carlos | Flashcards & Summaries

Lernmaterialien für Fermentation an der University of San Carlos

Greife auf kostenlose Karteikarten, Zusammenfassungen, Übungsaufgaben und Altklausuren für deinen Fermentation Kurs an der University of San Carlos zu.

TESTE DEIN WISSEN

showed that a cell-free extract of the yeast could degrade sucrose, fructose, & glucose 


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Buchner

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

developed a fermentation process to convert corn to acetone & n-butanol


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Chaim Weizmann

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Five pre-requisites of a good fermentation process

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

1. Viable organism 2. Economical raw materials for the substrate 3. Acceptable yields 4. Rapid fermentation 5. Product that is readily recovered and purified

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

• pH • Temperature • Aeration-agitation • Pure culture fermentation • Uniformity of yields 


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Factors that affect fermentation process

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

• Ethyl alcohol or ethanol • Can be produced from fermentation or by synthesis • Clear, colorless liquid with a burning taste • Mixable with water in any proportion

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Industrial Alcohol

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

100% ethyl alcohol, also called anhydrous alcohol 


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

absolute alcohol

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

used for beverage or alcoholic drinks 


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Taxed alcohol

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

contains admixtures of substances which are difficult to separate from the alcohol & which smell and taste bad thus rendered the alcohol non-potable 


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Non-taxed or tax-free denatured alcohol

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

not less than 160 proof alcohol added with pyronate, acetaldol (ß-hydroxybutyraldehyde), methyl isobutyl ketone, and kerosene 


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

denatured alcohol

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Synthetic production of Industrial Alcohol


Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

ethylene (hydration)

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

natural industrial production of alcohol

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Alcoholic fermentation of material containing sugar or starch

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

“Father of Biochemical Engineering”

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Louis Pasteur

Lösung ausblenden
  • 2794 Karteikarten
  • 322 Studierende
  • 0 Lernmaterialien

Beispielhafte Karteikarten für deinen Fermentation Kurs an der University of San Carlos - von Kommilitonen auf StudySmarter erstellt!

Q:

showed that a cell-free extract of the yeast could degrade sucrose, fructose, & glucose 


A:

Buchner

Q:

developed a fermentation process to convert corn to acetone & n-butanol


A:

Chaim Weizmann

Q:

Five pre-requisites of a good fermentation process

A:

1. Viable organism 2. Economical raw materials for the substrate 3. Acceptable yields 4. Rapid fermentation 5. Product that is readily recovered and purified

Q:

• pH • Temperature • Aeration-agitation • Pure culture fermentation • Uniformity of yields 


A:

Factors that affect fermentation process

Q:

• Ethyl alcohol or ethanol • Can be produced from fermentation or by synthesis • Clear, colorless liquid with a burning taste • Mixable with water in any proportion

A:

Industrial Alcohol

Mehr Karteikarten anzeigen
Q:

100% ethyl alcohol, also called anhydrous alcohol 


A:

absolute alcohol

Q:

used for beverage or alcoholic drinks 


A:

Taxed alcohol

Q:

contains admixtures of substances which are difficult to separate from the alcohol & which smell and taste bad thus rendered the alcohol non-potable 


A:

Non-taxed or tax-free denatured alcohol

Q:

not less than 160 proof alcohol added with pyronate, acetaldol (ß-hydroxybutyraldehyde), methyl isobutyl ketone, and kerosene 


A:

denatured alcohol

Q:

Synthetic production of Industrial Alcohol


A:

ethylene (hydration)

Q:

natural industrial production of alcohol

A:

Alcoholic fermentation of material containing sugar or starch

Q:

“Father of Biochemical Engineering”

A:

Louis Pasteur

Fermentation

Erstelle und finde Lernmaterialien auf StudySmarter.

Greife kostenlos auf tausende geteilte Karteikarten, Zusammenfassungen, Altklausuren und mehr zu.

Jetzt loslegen

Das sind die beliebtesten Fermentation Kurse im gesamten StudySmarter Universum

Pharm. Orientation

Misr International University

Zum Kurs
SEM 5 - FERMENTATION

Somaiya Vidyavihar

Zum Kurs

Die all-in-one Lernapp für Studierende

Greife auf Millionen geteilter Lernmaterialien der StudySmarter Community zu
Kostenlos anmelden Fermentation
Erstelle Karteikarten und Zusammenfassungen mit den StudySmarter Tools
Kostenlos loslegen Fermentation