Pflanzliche Lebensmittel at Universität Giessen

Flashcards and summaries for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen

Arrow Arrow

It’s completely free

studysmarter schule studium
d

4.5 /5

studysmarter schule studium
d

4.8 /5

studysmarter schule studium
d

4.5 /5

studysmarter schule studium
d

4.8 /5

Study with flashcards and summaries for the course Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Wo wird am meisten Kakao produziert?

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

3 Kakaotypen

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Wie werden fermentierte Kakaobohnen weiter aufbereitet?

This was only a preview of our StudySmarter flashcards.
Flascard Icon Flascard Icon

Millions of flashcards created by students

Flascard Icon Flascard Icon

Create your own flashcards as quick as possible

Flascard Icon Flascard Icon

Learning-Assistant with spaced repetition algorithm

Sign up for free!

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Was passiert beim Rösten mit den Inhaltsstoffen vom Kakao?

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Welche Hauptfettsäuren sind in der Kakaobutter?

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Warum conchiert man?

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Wie hoch darf der Fremdfett (außer Kakaobutter)-Anteil in Schokolade sein?

This was only a preview of our StudySmarter flashcards.
Flascard Icon Flascard Icon

Millions of flashcards created by students

Flascard Icon Flascard Icon

Create your own flashcards as quick as possible

Flascard Icon Flascard Icon

Learning-Assistant with spaced repetition algorithm

Sign up for free!

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Was bewirkt die Kristallform V?

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Woran ist Schokolade besonders reich?

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Was bewirkt die Alkalisierung beim Pressen?

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Wie hoch ist die Weltgetreideproduktion?
This was only a preview of our StudySmarter flashcards.
Flascard Icon Flascard Icon

Millions of flashcards created by students

Flascard Icon Flascard Icon

Create your own flashcards as quick as possible

Flascard Icon Flascard Icon

Learning-Assistant with spaced repetition algorithm

Sign up for free!

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Welche sind die meist angebauten Getreidearten?

Your peers in the course Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen create and share summaries, flashcards, study plans and other learning materials with the intelligent StudySmarter learning app.

Get started now!

Flashcard Flashcard

Exemplary flashcards for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen on StudySmarter:

Pflanzliche Lebensmittel

Wo wird am meisten Kakao produziert?

Elfenbeinküste

Pflanzliche Lebensmittel

3 Kakaotypen

- Forastero

- Criollo

- Trinitario

Pflanzliche Lebensmittel

Wie werden fermentierte Kakaobohnen weiter aufbereitet?

- Trocknen

- Gradieren

- Verpacken

Pflanzliche Lebensmittel

Was passiert beim Rösten mit den Inhaltsstoffen vom Kakao?

- Polyphenolgehalt sinkt

- Lipasen werden zerstört

- unerwünschte Stoffe verflüchtigen sich (z.B. Kohlenwasserstoff, Ketone, Butter- und Essigsäure etc)

- Wassergehalt sinkt

Pflanzliche Lebensmittel

Welche Hauptfettsäuren sind in der Kakaobutter?

- Stearinsäure

- Palmitinsäure

- Ölsäure

Pflanzliche Lebensmittel

Warum conchiert man?

- Teilchengröße sinkt auf 20 μm 

- Restfeuchte und unerwünschte Duftkomponente entweicht

- Karamelisierung und Maillard-Reaktion (Feinheit und Aroma)

Pflanzliche Lebensmittel

Wie hoch darf der Fremdfett (außer Kakaobutter)-Anteil in Schokolade sein?

bis zu 5% Fett (mit ähnlichen Eigenschaften)

z.B. Palmöl, Borneotalg/Shoreabutter/Illipébutter, Sheabutter, Mangosamenöl, Kokumbutter, Salbutter

Pflanzliche Lebensmittel

Was bewirkt die Kristallform V?

- knackige Härte

- edlen Glanz

- angenehmes Schmelzen

Pflanzliche Lebensmittel

Woran ist Schokolade besonders reich?

- Eisen

- Antioxidantien

Pflanzliche Lebensmittel

Was bewirkt die Alkalisierung beim Pressen?

bewirkt die starke Entölung des Kakaopulvers (~10% Fett)

Pulver für Eis, Trinkschokolade, Kuvertüren, Pudding geeignet 

Pflanzliche Lebensmittel

Wie hoch ist die Weltgetreideproduktion?
2,5 Mrd. t
60% der Weltackerfläche

Pflanzliche Lebensmittel

Welche sind die meist angebauten Getreidearten?
- Mais
- Weizen
- Reis

Sign up for free to see all flashcards and summaries for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen

Singup Image Singup Image

Lebensmittelkunde at

Tierärztliche Hochschule Hannover

Lebensmitteltoxikologie at

Tierärztliche Hochschule Hannover

Lebensmitteltechnik at

Hochschule Bremerhaven

Lebensmittelchemie at

ZHAW - Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften

Warenkunde I _ Pflanzliche Lebensmittel at

Universität Wien

Similar courses from other universities

Check out courses similar to Pflanzliche Lebensmittel at other universities

Back to Universität Giessen overview page

What is StudySmarter?

What is StudySmarter?

StudySmarter is an intelligent learning tool for students. With StudySmarter you can easily and efficiently create flashcards, summaries, mind maps, study plans and more. Create your own flashcards e.g. for Pflanzliche Lebensmittel at the Universität Giessen or access thousands of learning materials created by your fellow students. Whether at your own university or at other universities. Hundreds of thousands of students use StudySmarter to efficiently prepare for their exams. Available on the Web, Android & iOS. It’s completely free.

Awards

Best EdTech Startup in Europe

Awards
Awards

EUROPEAN YOUTH AWARD IN SMART LEARNING

Awards
Awards

BEST EDTECH STARTUP IN GERMANY

Awards
Awards

Best EdTech Startup in Europe

Awards
Awards

EUROPEAN YOUTH AWARD IN SMART LEARNING

Awards
Awards

BEST EDTECH STARTUP IN GERMANY

Awards
X

StudySmarter - The study app for students

StudySmarter

4.5 Stars 1100 Rating
Start now!
X

Good grades at university? No problem with StudySmarter!

89% of StudySmarter users achieve better grades at university.

50 Mio Flashcards & Summaries
Create your own content with Smart Tools
Individual Learning-Plan

Learn with over 1 million users on StudySmarter.

Already registered? Just go to Login