Food Science at Middlesex University | Flashcards & Summaries

Lernmaterialien für Food Science an der Middlesex University

Greife auf kostenlose Karteikarten, Zusammenfassungen, Übungsaufgaben und Altklausuren für deinen Food Science Kurs an der Middlesex University zu.

TESTE DEIN WISSEN
What are the name of 2 proteins found in Milk?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Casein and Whey 
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
What 3 things you can add to turn milk into curds and whey?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Acid
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
If the fat contains multiple double bonds what is it classified as?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Polyunsaturated 
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
How do you make cream from milk?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Leave the milk to rest after milking the cow. Large fat droplets that are presents are unstable because of the size despite the presence of phospholipids so they rise to the top.
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
What process denatures proteins the quickest?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Heat
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
What happens to the lactose in milk when bacteria is added?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
lactose is converted into lactic acid
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
What are the 3 monosaccharides?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Glucose, Fructose, Galactose
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
Which fat content is correct?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Single cream - (20%)
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
Which fat content is correct?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Skimmed milk - (0.1%)
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
How do Caseins differ in response to heat and acid?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Not affected by heat.
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
Which milk protein is responsible for milk foams?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Lactoglobulin
Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN
Which is more likely to form a skin, milk or cream? And why?
Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN
Milk
Lösung ausblenden
  • 1495 Karteikarten
  • 82 Studierende
  • 0 Lernmaterialien

Beispielhafte Karteikarten für deinen Food Science Kurs an der Middlesex University - von Kommilitonen auf StudySmarter erstellt!

Q:
What are the name of 2 proteins found in Milk?
A:
Casein and Whey 
Q:
What 3 things you can add to turn milk into curds and whey?
A:
Acid
Q:
If the fat contains multiple double bonds what is it classified as?
A:
Polyunsaturated 
Q:
How do you make cream from milk?
A:
Leave the milk to rest after milking the cow. Large fat droplets that are presents are unstable because of the size despite the presence of phospholipids so they rise to the top.
Q:
What process denatures proteins the quickest?
A:
Heat
Mehr Karteikarten anzeigen
Q:
What happens to the lactose in milk when bacteria is added?
A:
lactose is converted into lactic acid
Q:
What are the 3 monosaccharides?
A:
Glucose, Fructose, Galactose
Q:
Which fat content is correct?
A:
Single cream - (20%)
Q:
Which fat content is correct?
A:
Skimmed milk - (0.1%)
Q:
How do Caseins differ in response to heat and acid?
A:
Not affected by heat.
Q:
Which milk protein is responsible for milk foams?
A:
Lactoglobulin
Q:
Which is more likely to form a skin, milk or cream? And why?
A:
Milk
Food Science

Erstelle und finde Lernmaterialien auf StudySmarter.

Greife kostenlos auf tausende geteilte Karteikarten, Zusammenfassungen, Altklausuren und mehr zu.

Jetzt loslegen

Das sind die beliebtesten Food Science Kurse im gesamten StudySmarter Universum

Science

Indian Institute of Technology, Bombay

Zum Kurs
science 1

University of Mumbai

Zum Kurs
Science 4

University of Sindh

Zum Kurs
science

Universidad de Monterrey

Zum Kurs

Die all-in-one Lernapp für Studierende

Greife auf Millionen geteilter Lernmaterialien der StudySmarter Community zu
Kostenlos anmelden Food Science
Erstelle Karteikarten und Zusammenfassungen mit den StudySmarter Tools
Kostenlos loslegen Food Science