FOOD at Middle East Technical University | Flashcards & Summaries

Lernmaterialien für FOOD an der Middle East Technical University

Greife auf kostenlose Karteikarten, Zusammenfassungen, Übungsaufgaben und Altklausuren für deinen FOOD Kurs an der Middle East Technical University zu.

TESTE DEIN WISSEN

In pekmez making, _________is used to decrease acidity.

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

pekmez Earth

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Why Extra virgin oils are bitter because?

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

It contains more polyphenolics then refined oils

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

What is the levitating agent in bread

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

yeast

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

What countries are on coffee belt?

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Guatemala

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Select the top 3 olive producing countries

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

TUNISIA

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Reusing frying oil could be a problem because

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Smoke point could have decreased.

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

. Boiled potatoes have a higher glycemic index than fried potatoes.

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

TRUE

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

How does caremelization Occur?

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

With heating sucrose to high temperatures

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Can olive oil used for frying?

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

YES

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Select the true statements about retrograded products

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

They are lower in calories.

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Why is sourdough sour?

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

Because of the lactic acid produced by bacterias

Lösung ausblenden
TESTE DEIN WISSEN

Nescafe gold is made by this method

Lösung anzeigen
TESTE DEIN WISSEN

What is Freeze drying?

Lösung ausblenden
  • 136 Karteikarten
  • 33 Studierende
  • 0 Lernmaterialien

Beispielhafte Karteikarten für deinen FOOD Kurs an der Middle East Technical University - von Kommilitonen auf StudySmarter erstellt!

Q:

In pekmez making, _________is used to decrease acidity.

A:

pekmez Earth

Q:

Why Extra virgin oils are bitter because?

A:

It contains more polyphenolics then refined oils

Q:

What is the levitating agent in bread

A:

yeast

Q:

What countries are on coffee belt?

A:

Guatemala

Q:

Select the top 3 olive producing countries

A:

TUNISIA

Mehr Karteikarten anzeigen
Q:

Reusing frying oil could be a problem because

A:

Smoke point could have decreased.

Q:

. Boiled potatoes have a higher glycemic index than fried potatoes.

A:

TRUE

Q:

How does caremelization Occur?

A:

With heating sucrose to high temperatures

Q:

Can olive oil used for frying?

A:

YES

Q:

Select the true statements about retrograded products

A:

They are lower in calories.

Q:

Why is sourdough sour?

A:

Because of the lactic acid produced by bacterias

Q:

Nescafe gold is made by this method

A:

What is Freeze drying?

FOOD

Erstelle und finde Lernmaterialien auf StudySmarter.

Greife kostenlos auf tausende geteilte Karteikarten, Zusammenfassungen, Altklausuren und mehr zu.

Jetzt loslegen

Das sind die beliebtesten FOOD Kurse im gesamten StudySmarter Universum

Food Science

Middlesex University

Zum Kurs
Food Policy

Christian-Albrechts-Universität zu Kiel

Zum Kurs
Basic Food Lec

Central Mindanao University

Zum Kurs
diet food

Ukrainian Academy of Banking

Zum Kurs
food safety

University of Santo Tomas

Zum Kurs

Die all-in-one Lernapp für Studierende

Greife auf Millionen geteilter Lernmaterialien der StudySmarter Community zu
Kostenlos anmelden FOOD
Erstelle Karteikarten und Zusammenfassungen mit den StudySmarter Tools
Kostenlos loslegen FOOD